Najave

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
18.11.2021.Orašje

U četvrtak 18. studenog 2021. u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju svetom misom obilježena je 30. obljetnica stradanja grada Vukovara i njegovih stanovnika.

Ovo sjećanje bilo je duhovni program koji je započeo u 16:30 sati večernjom molitvom časoslova, molitvom krunice i litanijama za Domovinu i poginule branitelje, civilne žrtve i za sve nevine žrtve.

U jednosatnom duhovnom programu liturgijska sekcija animirala je molitveni program a župnik fra Bono Kovačević je na kraju molitvenog programa izmolio molitvu za duše u čistilištu.

Nakon molitvenoga programa uslijedila je sveta misa. Fra Bono istaknuo je za vrijeme propovijedi: „Poučeni domovinskim iskustvom devedesetih godina kada je hrvatski narod s krunicom u rukama molio za svoju slobodu, pozivam nas na ponovno na moljenje krunice, kako u obiteljima, tako i u društvu!“

Nakon svete mise uslijedila je kratka  procesija u kojoj su naši vjernici sa upaljenim sa svijećama u rukama, ispred crkve položili svijeće i u 18:11 sati uz upaljeno zvono u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i za sve nevine žrtve molili za njihove duše u molitvi opijela.

 

Izvor: župa Orašje