Najave

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Dvostruko slavlje u župi Orašje
21.11.2021.Orašje

U nedjelju, 21. listopada na blagdan Krista Kralja, u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju na misnom slavlju u 11:00 sati  imali smo dvostruko slavlje. Predstavljeni su kandidati za prvu svetu pričest i krizmu i proslavljen je sedmi rođendan dječjeg župnog zbora.

Na početku svete mise dvoje predstavnika ispred prvopričesnika i krizmanika u uvodnom pozdravu izrazili su radost što se danas na svečan liturgijski način predstavljaju  Isusu i župnoj zajednici. 

Nakon propovijedi uslijedila obnova krsnih obećanja i prozivka i predstavljene kandidata za prvu svetu pričest i krizmu.  To je učinio njihov župnik fra Bono koji ih je prozvao najprije.

I jedni i drugi su na izgovoreno ime i prezime odgovarali s „Evo me!“, izražavajući time svoju vjeru i spremnost odgovoriti svojim životom na Božji poziv.

U vjerničkoj molitvi prvopričesnički i krizmanički kandidati su izrekli nakane da da će redovito sudjelovati na euharistijskim slavljima, vjeronaučnim susretima na kojima će usvajati vjerska znanja te biti povezani s Bogom preko svakodnevne molitve.

Na pučkoj misi su liturgijsko pjevanje animirali pripadnici dječjeg pjevačkog zbora pod ravnanjem profesorice Magdalene Mišković i orguljašice Magdalene Arlović. Na ovom misnom slavlju naš dječji zbor proslavilo je i sedmi rođendan svoga postojanja u župi. Njihovo sastajanje i probe znak su zajedništva, prijateljevanja i želje da doprinesu napretku i duhovnom rastu ove župne zajednice i da slave Gospodina pjesmom i glazbom.

Prije završnog blagoslova prvopričesnika i krizmanika dvoje predstavnika ispred roditelja izmolili su molitvu za prvopričesnike i krizmanike i zamolili župnu zajednicu da se mole za prvopričesničke i krizmaničke kandidate.

Po završetku misnog slavlja prvopričesnici i krizmanici i članovi dječjeg župnog zbora su dobili na dar moći blaženog Alojzija Stepinca i CD duhovne glazbe da koračaju putovima ljubavi kroz euharistiju slaveći Gospoda i primajući anđeosku hranu te svjedočili vjeru poput blaženoga Alojzija Stepinca do trenutka tamo gdje zvijezde spavaju i anđeli pjevaju.

Na kraju misnoga slavlja pozvali smo sve vjernike, a posebno one koji žele da uzmu jedno ime krizmanika i prvopričesnika iz košarice i da se mole za toga kandidata za krizmu i prvu pričest u ovoj liturgijskoj godini da se dostojno pripreme za ovaj sakrament krizme i prve pričesti.

Nakon misnog slavlja druženje se nastavilo u župnoj dvorani uz čašicu razgovora i blagovanjem hrane koju su za ovu prigodu pripremile naše majke.

fra Bono Kovačević