Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Molitveno bdijenje uoči svetkovine Svih Svetih
1.11.2019.Orašje

U četvrtak, 31. listopada uoči svetkovine Svih svetih, nakon svete mise, u crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, po prvi puta održano je molitveno bdijenje za mlade pod geslom Pozvani na svetost.

Ovim bdijenjem i naša se župna zajednica pridružila inicijativi kojom se pozivaju katolici diljem svijeta na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina poput Svih sveti, gdje se posebice mlade i djecu poziva na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu.

Program molitvenog bdijenja započeli smo molitvom krunice i večernjom svetom misom u 17:00 sati. Molitvu krunice predmolili su ministranti, kandidati za prvu pričest i krizmu. Na kraju molitve krunice izmolili smo Lauretanske litanije i prigodne molitve Blaženoj Djevici Mariji od Ivana Pavla II.

Nakon svete mise uslijedilo je izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta. Za vrijeme izlaganja Presvetog Oltarskog Sakramenta molili smo Litanije svih svetih. Zatim smo se pomolili u tišini i pošli svojim kućama. Program molitvenog bdijenja nastavili smo u 21:00 sati. Prvi vjernici su stizali u crkvu već oko 20:30 sati navečer, budući da je najavljeno molitveno bdijenje u 21:00 sati.

Tijekom klanjanja zajedno smo zahvalili Gospodinu na zajedništvu i posvijestili si Isusov poziv na svetost riječima: „Toliko sam vremena s vama i još me ne poznate“ (Iv 14, 6-14).  Bilo je divno vidjeti sve generacije naših župljana okupljene u crkvi u jednom duhu i zajedništvu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Na samom početku klanjanja svi koji su dolazili u crkvu na ulazu imali su priliku i upaliti svijeću, postaviti je ispred oltara i u trenutku sabranosti prikazati Isusu tijekom klanjanja svoju molitvenu nakanu.

Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu su animirali meditacijom i molitvom članovi naše Frame u osnutku, krizmanici i ministranti.

Prije samog blagoslova sa Presvetim izmolili smo Litanije na čast Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Prvo molitveno bdijenje u našoj župi završili smo Posvetnom molitvom za našu župnu zajednicu i zahvalili se Isusu, što je u ovoj noći uoči svetkovine Svih svetih izlio milosti nove vjere u naša srca.

 

Župa Orašje