Najave

4.9.2021. Međugorje

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Molitvom krunice i misnim slavljem obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
20.11.2020.Orašje

U srijedu, 18. studenoga u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje započeli smo u 17: 30 sati molitvom krunice za pokojne branitelje i civilne žrtve rata, za iscjeljenje svih koji su na bilo koji način bili ranjeni posljedicama ratnih stradanja, kao i za obraćenje onih koji prouzročili velike nevolje i boli. sastavljenom od razmišljanja nad odabranim otajstvima Kristova života.

Za vrijeme krunice razmišljali smo nad odabranim otajstvima Kristova života uz priložene molitve za pokojne. Nakon molitve krunice molili smo litanijske zazive za pokojne.

Zatim smo slavili misno slavlje za poginule branitelje i civilne žrtve rata.

Prije završnog misnog blagoslova uputili smo se ispred crkve i pred križom od svijeća izmolili Litanije za Domovinu i Molitvu za dar ljubavi i opraštanja. Potom smo izmili opijelo za poginule branitelje i civilne žrtve rata. Program obilježavanja uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje završili smo blagoslovom.

Također, smo pozvali vjernike župne zajednice u Orašju da u svojim domovima zapale svijeću u čast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama te se duhovno u molitvi povežimo kao zajednica vjernika a uvečer istoga dana (u 18:00 sati) znakom zvona s naše crkve u svojim obiteljima izmole Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za sve poginule i stradale u ratovima i zahvale se za dar slobode i mole za pomirenje i zajedništvo svih žitelja naše Domovine po zagovoru zaštitnika naše župe blaženog Alojzija Stepinca.

fra Bono Kovačević