Najave

9.12.2023. Podmilačje/Zagreb

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Nedjelja Božje Riječi 2023. godine
23.1.2023.Orašje

Nedjelja Božje riječi u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju na poseban je način proslavljena u slavljenju, promišljanju i širenju Božje riječi uz prigodni programa mladih i djece župe.

Uoči Nedjelje Božje Riječi, 21. siječnja 2023., u crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, članovi molitvene zajednice predmoli su  pripremu za liturgiju nedjelje, a za vrijeme klanjanja poseban naglasak stavljen je na čašćenje Božje Riječi na Blaženstva.

Na samu Nedjelju Božje Riječi u nedjelju, 22. siječnja prije svete mise mladi župe u procesiji su svečano donijeli Bibliju za mlade pred oltar. Kao uvod u misno slavlje troje mladih govorili su o značenju Božje riječi kroz poticajne molitvene tekstove.

Svečano euharistijsko slavlje u 11:00 sati predvodio je fra Bono Kovačević, župnik. U prigodnoj propovijedi potaknuo je prisutne na razmišljanje o snazi i vrijednosti čitanja i razmatranja Riječi Božje. U nastavku propovijedi istaknuo je kako na Treću nedjelju kroz godinu, Crkva širom svijeta slavi nedjelju Božje riječi, koju je ustanovio papa Franjo 2019. god. s nakanom da cijeloj Crkvi jasnije skrene pozornost  na Sveto pismo, u slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi.

U molitvi vjernika učenica sedmog razreda pročitala je šest biblijskih poticajnih citata za tinejdžere koji se osjećaju pomalo izgubljeno odnosno koji će im pomoći na njihovu putu.

Nakon molitve vjernika ministranti i prvopričesnici kao dar prinijeli su Bibliju riječima: „Gospodine, na Nedjelju Božje riječi koja se svake godine obilježava na treću nedjelju kroz godinu,  potaknuti Božjom riječju, mi, djeca župe blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, prinosimo ti knjigu Tvoje Riječi, Bibliju - Sveto Pismo, Božju riječ upućenu čovjeku a sadrži istine o Bogu i čovjeku te istine o Božjem djelu spasenja čovjeka. Hvala ti na njoj i na svima koji nam je prenose da bismo po njoj živjeli i rasli u vjeri, nadi i ljubavi. Učini da se Tvoja Radosna vijest ukorijeni u srca nas djece i naše župne zajednice i u srca ljudi svega svijeta. Amen.“

Na kraju misnog slavlja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom mladi su izrekli molitvu na Nedjelju Božje riječi i pohvale Božjoj riječi.

Slavlje je uveličalo dječji župni zbor uz vodstvo profesorice Magdalene Mišković. Poslije svete mise mladima su podijeljene Biblija za mlade.

fra Bono Kovačević