Najave

4.9.2021. Međugorje

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Predaja pečata Provincije Generalnom vizitatoru Franjevačke provincije Sv. Križa - Bosne Srebrene
18.6.2021.Sarajevo

Dana 17. lipnja u Provincijalatu Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, provincijalni ministar Franjevačke provincije Sv. Križa - Bosne Srebrene, predao je pečat Provincije kao i Statute Provincije fra Boži Vuleti, Generalnom vizatatoru naše Provincije. Novoimenovanom vizitatoru provincijalni ministar je iskazao dobrodošlicu i zaželio mu blagoslovljen i plodonosan rad tijekom vizitacije, točnije posjete svim franjevcima Bosne Srebrene u okviru predstojećeg provincijskog izbornog Kapitula u proljeće 2022. godine. Generalni vizitator je zahvalio provincijalu fra Jozu i svim franjevcima Bosne Srebrene na srdačnom prijemu, obećavši kako će se potruditi da povjerenu zadaću obavi Bogu na slavu i na dobrobiti cijele Provincije. 

Fra Bože Vuleta je imenovan Generalnim vizitatorom Bosne Srebrene na zasjedanju Generalnog Definitorija 24. svibnja 2021. Detaljan raspored predstojeće vizitacije i okružno pismo bit će objavljen u idućem broju Bosne Srebrene, službenom glasilu Provincije.

Fra Bože Vuleta (r. 1955.) član je Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja u Splitu, gdje je zaređen za svećenika 1981. godine. Osim pastoralnih službi u svojoj Provinciji, predavao je Engleski na Franjevačkoj klasičnoj Gimnaziji u Sinju, bio je definitor i provincijski vikar, duhovnik franjevačkih bogoslova, gvardijan Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju. Bio je pročelnik Komisije za pravdu i mir pri Konferenciji franjevačkih provincijala i član komisije Iustitia et pax Hrvatske biskupske konferencije, tajnik Vijeća franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini (VFZ) te dugogodišnji predstojnik Franjevačkoga instituta za kulturu mira (radno tijelo VFZ).

Bratu fra Boži od srca želimo, po zagovoru serafskog Oca sv. Franje, puno uspjeha i blagoslova u budućoj vizataciji naše Provincije.

FIA