Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Proslava sakramenta svete krizme u sarajevskoj župi sv. Franje Asiškog
11.6.2024.Dobrinja/Sarajevo

U subotu, 8. lipnja 2024. u župi sv. Franje Asiškog u sarajevskom naselju Dobrinja, pod svečanom sv. Misom u 11 sati, sakrament sv. krizme za 23 kandidata podijelio je mons. Slađan Ćosić.

Krizmanici i ministranti su sa župnikom svečano dočekali mons. Slađana Ćosića uz pozdrav i molitvu nakon čega je monsinjor provjerio znanje krizmanika o vjeri. Svečano misno slavlje započelo je u 11 sati koje je predslavio monsinjor Slađan Ćosić uz koncelebraciju župnika fra Danijela Rajića, asistenciju đakona fra Danijela Lukića i ministranta pred mnogobrojnim vjernicima. Slavljenički tim molitvene zajednice Spiritus Sanctus, bend „El Shaddai“ svirao je i pjevao na programu proslave.

Župnik je pred podjeliteljem sakramenta i okupljenom župnom zajednicom, predstavio ovogodišnje kandidate za sakrament krizme i izrazio radost što je ovu vjeronaučnu godinu podučavao i duhovno pratio naše današnje krizmanike koji su se prošlu subotu pripremili za ovaj dan i kroz sakrament ispovijedi. Nakon prigodne propovijedi, sakrament kršćanske punoljetnosti, primilo je 23 krizmanika, 11 djevojaka i 12 mladića, a neki od njih su izabrali krizmeno ime: Amon Dominik Rosan, Rayan Karlo Rosan, Toni Papić, Marin Matijević, Vedran Šošić, Maro Anto Agatić, Petar Ružička, Borna Vinik, Mirko Bartolomej Vuković, Antonio Anto Medić-Bilan, Lovro Petar Boban, Jacques Mishael Clavery, Maša Tekla Gradac, Renata Radman, Lara Čatić,  Marta Anđela Jeftenić, Dora Martinović, Laura Bojić, Iva Križanović, Marijana Katarina Miloš, Iva Ljilja Anđić, Emmanuela Clavery, Gerda Elizabeta Rubić.

Na koncu sv. Mise župnik fra Danijel se zahvalio dragom Bogu, monsinjoru Ćosiću, svima koji su sudjelovali u organizaciji te mnogobrojnim vjernicima koji su došli na ovo svečano slavlje. Udijelio je uspomene i darove krizmanicima te čestitao njima i kumovima, roditeljima i rodbini. Mons. Slađan Ćosić je izrazio radost i zahvalnost zbog proslave ovog sakramenta u crkvi sv. Franje a krizmanici su mu uručili i umjetničku sliku na dar i uspomenu. Nakon sv. Mise i fotografiranja slavlje se nastavilo u radosnom ozračju uz zakusku i čestitanje.

Izvor: župa Dobrinja