Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Raste OFS u Đakovici
21.11.2022.Đakovica

Franjevački Svjetovni Red u Đakovici, koji je obnovljen 2006. godine, danas 60 članova. Oni posebno svečano slave svetkovinu Sv. Franje Asiškog, za koju se pripremaju trodnevnicom, te blagdan svoje nebeske zaštitnice, Sv. Elizabete Ugarske, uoči kojega svake godine obavljaju trodnevne duhovne vježbe.

Tako su i ove godine uoči blagdana Sv. Elizabete Ugarske, imali svoje duhovne vježbe od 14 do 16. studenog 2022. Vježbe je predvodio don Shtjefën Dodës iz Prištine, voditelj Radio Marije Kosovo. On je predslavio i sv. mise, te i na misama propovijedao. Koncelebrirali su fra Lovro Gavran, gvardijan, i fra Aleksandër Tanushi, duhovni asistent OFS-a. Pjevanje su predvodili suradnici Radio Marije s ostalim fratrima i sestrama. Prigodna razmatranja započinjala su u 16 sati. U 17:30 po običaju zajednički smo molili krunicu, koju su predmolili trećoredci i trećoredice, a potom je u 18 sati slijedilo misno slavlje.

Na Blagdan sv. Elizabete u 17 sati trećoredci su se ispovjedili i sudjelovali na euharistijskom klanjanju. Potom je slijedila krunica i svečano euharistijsko slavlje s večernjom molitvom. Pod sv. misom je primljeno šest novih članova u novicijat Franjevačkog Svjetovnog Reda, među kojima i neki iz susjednih dijecezanskih župa. Ostali članovi OFS-a su nakon pričesti obnovili svoje zavjete. Slavlje je zaključeno bratskim druženjem uz koktel u velikoj dvorani Franjevačkog samostana.

Braća i sestre Franjevačkog Svjetovnog Reda inače svakog prvog petka u mjesecu imaju svoj molitveni susret, koji uključuje euharistijsko klanjanje, krunicu i sv. misu, a posljednje nedjelje u mjesecu imaju svoj redoviti mjesečni formativni susret.

 

Fra Vinçenc Kajtazi