Najave

4.9.2021. Međugorje

Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Susret Uprave Provincije s gvardijanima Bosne Srebrene i predstavljanje Priručnika za gvardijane
17.6.2021.Nedžarići/Sarajevo

Dana 17. lipnja 2021. na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu održana je sjednica Uprave Provincije Sv. Križa – Bosne Srebrene sa svim provincijskim gvardijanima. Sastanku je također nazočio fra Božo Vuleta, franjevac Splitske provincije Presvetog Otkupitelja i nedavno imenovani generalni vizitator naše Provincije.

Nakon uvodnih pozdravnih riječi provincijala fra Joze Marinčića, koji je predstavio dnevni red zasjedanja, svim sudionicama se obratio i fra Božo Vuleta, generalni vizitator, upoznavši nazočnu braću s planom predstojeće vizitacije.

Nakon toga pravnik dr. fra Šimo Ivelj u kratkim crtama predstavio je nedavni tiskani Priručnik za gvardijane, izdan od Generalnog tajništva za odgoj i izobrazbu 2019. godine. Sadržaj Priručnika na 38 stranica koncipiran je u 10 kratkih poglavlja: Cilj priručnika, Gvardijan u franjevačkim izvorima, Područje duhovnosti, Pravno područje, Područje bratstva, Područje formacije/animacije, Područje ekonomije, Područje administracije, Područje evangelizacije i Zaključak.

Nakon predstavljanja uslijedila je rasprava. Nazočna braća su razmijenili svoja iskustva na terenu te ujedno postavljali neka konkretna pitanja u svezi Priručnika za gvardijane, kao i o drugim važnim pitanjima fratarskog života. Po završetku sastanka slavljena je zajednička sveta misa kojom je predsjedao provincijal fra Jozo Marinčić.

U popodnevnim satima na Franjevačkoj teologiji ujedno je održana i 14. sjednica Definitorija Bosne Srebrene.

FIA