Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Sveta krizma u znaku zajedništva i ljubavi u Domaljevcu
16.4.2018.Domaljevac

U župnoj crkvi sv. Svete Ane u Domaljevcu, 14. travnja 2018., subota drugog uskrsnog tjedna je bila je u znaku poruke Evanđelja zajedništva i ljubavi koju je Krist prenio svojim učenicima, a unijeta je u srca ovogodišnjih krizmanika. Dvadeset i devet učenika 8. i 9. razreda devetogodišnje škole u župnoj crkvi u svete Ane je dočekalo je uzoritog Vinka kardinala Puljića. Na vratima župne crkve kardinala su dočekali domaći svećenici te ministranti, krizmanici i kumovi. Nakon kratkog susreta s krizmanicima slijedilo je svečano misno slavlje u 11 sati koje je predvodio kardinal uz koncelebraciju domaćih svećenika. Pjevanje za vrijeme svete mise animirao je bend mladih "VIS Fenix" uz pratnju profesorice glazbe Đurđice Jurkić.

Prije početka misnog slavlja, u ime krizmanika, dobrodošlicu kardinalu je izgovorilo dvoje krizmanika. U službi riječi također je sudjelovalo dvoje krizmanika. Nakon navještaja Evanđelja župnik fra Blaž je predstavio krizmanike te je zamolio kardinala da im uputi riječi ohrabrenja, ohrabri srca i ojača vjeru svoga naroda i blagoslov sveti podijeli.

Nakon poticajne propovijedi kardinala te obnove krsnih obećanja slijedila je sveta krizma, koju su krizmanici u pobožnosti primili. Nakon toga u ime krizmanika i vjerničke zajednice Molitvu vjernika su izgovorili sami krizmanici. Nakon Pretvorbe slijedila je sveta pričest za krizmanike, kumove, roditelje, rodbinu i ostale vjernike. Poslije kratkih obavijesti, te prikladnog dara uzoritom Vinku kardinalu Puljiću, slijedilo je zajedničko fotografiranje u Crkvi.          

Nakon toga krizmanici, kumovi i roditelji nastavili su zajedničko druženje u svojim obiteljima uz obiteljski stol, a svećenici i uzoriti Vinko kardinal Puljić uz zajednički ručak u župnom uredu.

 

Župa Domaljevac