Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Sveta misa za početak školske godine u Orašju
9.9.2019.Orašje

Gospodine, hvala Ti za dar obrazovanja

U nedjelju, 8. rujna na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije- Malu Gospu, u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju slavljena je Misa zaziva Duha Svetoga na početku nove školske i vjeronaučne godine pod geslom: „Gospodine, hvala Ti za dar obrazovanja“.

Učenici, roditelji i učitelji prisustvovali su na svečanom večernjem misnom slavlju u 18 sati koje je predvodio fra Bono Kovačević, župnik. Fra Bono je u homiliji istaknuo važnost i potrebu ljubavi i zajedništva u međusobnim odnosima te plodnost žrtve i odricanja koja donosi uspjehe u radu i učenju.

Program kroz misno slavlje koji se sastojao od prigodnih molitava animirali su učenici, studenti, roditelji, učitelji i vjeroučitelji. Molitvu vjernika animirali su ministranti a dječji zbor animirao je pjevanje pod ravnanjem profesorice Magdalene Mišković

Na završetku misnog slavlja djeca su se okupila ispred oltara, gdje je bilo odloženo nekoliko školskih torbi a jedna od učenica izmolila lijepu Molitvu za blagoslovljenu školsku godinu. Nakon toga uslijedio je blagoslov školaraca i njihovih torba, sa željom da im ova godina bude uspješan korak u životu i da nauče ići u susret drugima, sebi samima i Bogu.

Po završetku misnog slavlja učenici su dobili na dar sličicu i molitvu sv. Josipa Kupertinskog za uspjeh u školi.

 

Izvor: Župa Orašje