Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Svjetski misijski dan u župi Ljubunčić
31.10.2019.Ljubunčić

Ove je godine za Svjetski misijski dan i Misijsku nedjelju župnik fra Marijo Jelić pozvao fra Cosmas Safari Sadikia i fra Huberta Kasonta iz Konga studente na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Pred mladima u Frami te u župi i u filijalnim crkvama svjedočili su o početku i putu svog zvanja, o svećenicima i časnim sestrama misionarima u Kongu i obližnjim zemljama.

Svjedočili su koju veliku ulogu imaju misionari za narode Afrike. Zorno su prikazali ljubav i požrtvovnost misionara za stanovnike, a posebno što znači njihov rad za ljude koji daleko žive od gradova. Misionari su ti koji nastoje poboljšati život ljudi gradeći škole, bolnice i ostalu infrastrukturu. Svjedočili su kako se misionari žrtvuju ne samo da unaprijede život, nego i da Radosna vijest dođe do svih i da spasenje Isusa Krista obuhvati sve narode.

Iz ove župe u Kongu djeluje misionarka franjevka s. Blaženka Barun.

Djeca i mnogi odrasli su prvi put vidjeli crnce fratre, a veliko iznenađenje je bilo kad su počeli pričati hrvatski. Naime fra Cosmas i fra Hubert su studenti 5. godine studija teologije.

Susret u ovoj Misijskoj nedjelji je protekao u opuštenom, prijateljskom i bratskom ozračju. Pokazala se bliskost i zajedništvo tako da su se mnogi s njima fotografirali a ''pali'' su mnogi selfiji. Hvala braći franjevcima na gostovanju, svjedočenju. Dobro nam došli i drugi put.

 

Župa Ljubunčić