Pridruži nam se

Želiš li biti franjevac Bosne Srebrene?
NA PUTU DO FRANJEVAŠTA
Trodnevnica i proslava Male Gospe u Ljubunčiću
9.9.2019.Ljubunčić

U nedjelju, 8. rujna, proslavljen je patron župe Ljubunčić. Sam patron i trodnevnice je predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić. U koncelebraciji su se pridružili župnik fra Mario Jelić i župni vikar fra Marko Jukić.

Sve ove dane je propovijedao fra Marinko Baotić, a na sam patron se dotaknuo ključne uloge majčinstva kako danas tako i kroz povijest. Objasnio kako je to najteži i najzahtjevniji posao na svijetu koji sa sobom ne nosi nikakvu plaću, a iziskuje potpunu predanost. Na taj način približio je ulogu majke Marije u našem životu.

Pod večernjom misom održan je blagoslov đaka na početku nove školske godine zazivom Duha Svetoga. Samu misu su animirali novaci svojim sviranjem i pjevanjem, a đaci su im pomogli to sve popratiti fotografijama. Uz to novaci su sve dane vrijedno pomagali radom u župnom uredu, kuhinji i čitanjem na misama.

Na kraju dana župnik je priredio ručak za svećenike, časne sestre, trećoredce, novake, dok su se župljani imali priliku počastiti časicom rakije, a đaci bombonama i drugim slatkišima.

Ovim putem zahvaljujemo župniku na gostoprimstvu i bratskom ugođaju kojim smo bili okruženi sve ove dane.

Izvor: Novicijat Bosne Srebrene