Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Duhovne vježbe sestara klarisa

E-mail Ispis PDF

Brestovsko - Od 5. do 11. ožujka 2017. u našem samostanu u Brestovskom duhovne vježbe održao je fra Franjo Trogrlić, župni vikar u samostanu Fojnica, koji kaže da je zajedno s nama i on također imao duhovne vježbe.

Na početku fra Franjo nas je pozdravio prigodnim riječima:„Najprije želim reći hvalu dragom Bogu, da vam držati duhovne vježbe mogu.“ Riječ Božja poziva, pogotovo nas redovničke osobe, da živimo po Duhu jer smo rođeni po Duhu. Primili smo Duha Svetoga na krštenju i On prebiva u nama, daje nam milosti, mudrosti i umijeća da svaki dan pretvorimo u dan spasenja za sebe i za druge.

Voditelj je govorio o smislu duhovnih vježbi koje predstavljaju napor, ali i ljepotu gdje zaustavimo sebe, svoje svakodnevne dužnosti kako bi se prepustile Bogu i Njegovu vodstvu. Psalmist kaže: „Kad gledam Nebo ne veselim se Zemlji.“ Zato smo i mi u ovom milosnom vremenu usmjerili svoj pogled prema Nebu kako bismo otkrili što nam Gospodin želi pokazati.

Obrađivali smo temu poziva, našeg života u zajednici, o patnji, životnim križevima i kušnjama koje nisu mimoišle ni Isusa u pustinji. Isus nam je svojim primjerom pokazao kako pomoću Riječi Božje možemo pobijediti svaku kušnju. Kroz razmatranja vidjeli smo veliku Božju milost koju nam je dao u svakodnevnoj Euharistiji, molitvi i utjecanju Blaženoj Djevici Mariji kako bismo bili bliže Bogu i jedni drugima. Fra Franjo nam je posvijestio važnost molitve jer je ona ulazak u Božje Srce i preko nje neprestano žudimo za Bogom. Naučimo od Marije kako treba živjeti, jer slušajući Nju ostvarujemo Božju volju.

Zahvaljujemo Isusu jer nam je dopustio da sjednemo do Njegovih nogu poput Marije, Lazarove sestre. Fra Franjo nam je na kraju zaželio da ove duhovne vježbe budu plodonosne, Bogu na slavu a nama na spasenje i to popratio riječima molitve: „Gospodine pomozi nam da svoje redovničke dane živimo u punini i dubini, u radosti i zahvalnosti, u otvorenosti i poniznosti, u Bogu koji je Ljubav i sadržaj našeg života.„

 

Sestre klarise

 

Trenutno se nalazite na: Naslovnica