Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Predstava "GUBAVAC - ISUS KRIST" premijerno izvedena u Domaljevcu

E-mail Ispis PDF

Domaljevac - U Domaljevcu u Hrvatskom domu, na Veliku srijedu, u sklopu programa obilježavanja 20. godina djelovanja Frame Domaljevac (1997.-2017.), premijerno je izvedena predstava "Gubavac - Isus Krist", dramski komad prema motivima romana "Moj Franjo Asiški" N. Kazantzakis, čiji tekst potpisuje Anela Križanac, a režiju fra Bono Kovačević.

Predstavu su izveli članovi dramske sekcije "Malim koracima do velikih djela" Franjevačke mladeži Frame Domaljevac koji su istu pripremali u povodu nadolazećeg blagdana Uskrsa. "Gubavac - Isus Krist" je vrlo emotivna i lijepa priča o susretu svetog Franje i gubavca. Radnja ove priče događa se danas u Bosni i Hercegovini. Središnji dio priče vraća nas u prošlost, u vrijeme u kojem je živio sv. Franjo Asiški. Zatim se priča ponovno vraća u današnje vrijeme. Težina priče je time još jača što je danas jako aktualna tema o popularnosti među mladima. Popularnost među mladima danas se mjeri po tome tko ima pametni telefon ili iphone, novu jaknu, čizme i ako nisi "cool" nisi prihvaćen u društvu u kojem imamo najbolji mobitel, odjeću, u kojem smo najljepše/ljepši i nisi poželjan za prijateljice/prijatelje. I u takvom okruženju najviše bivaju neprihvaćena, neshvaćena, izolirana, osuđena i odbačena djeca onih roditelja kojim ne mogu priuštiti popularne stvari.

U predstavi sudjeluje desetak mladih glumaca. Predstava je pripremljena u gotovo rekordnome roku, od tri mjeseca. Framaši su radili s velikom ozbiljnošću i s puno truda na čemu im je čestitao i njihov duhovni voditelj fra Bono Kovačević, ali i domaća i šira javnost koja je večeras ispunila Dom kulture na Trgu Domeljavac.

Predstava je jako uzburkala emocije publike koja je tu noć bila u Hrvatskom domu. Pljesak koji je uslijedio nakon predstave govorio je kako je predstava itekako prenijela poruku svetoga Franje o ljubavi prema onima koji su bili izolirani i odbačeni od društva.

 

Frama Domaljevac

 

Trenutno se nalazite na: Naslovnica