Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Uskrsni koncert u svetištu sv. Ante na Bistriku

E-mail Ispis PDF

Bistrik/Sarajevo - U utorak, 18. travnja 2017., nakon zavjetne svete mise u čast sv. Anti, održan je uskrsni koncert s početkom u 19 sati u poznatom sarajevskom svetištu na Bistriku.

Uskrs je najveći kršćanski blagdan. Uskrsnućem nam je darovan novi život s Bogom. Božja ljubav koja nam se očitovala u raspetom Kristu na križu pobijedila je grijeh i smrt, a uskrsnućem su otvorena vrata Neba svim ljudima. Želeći podijeliti radost ovog blagdana, fra Danijel Rajić, voditelj rada s mladima na Bistriku, organizirao je koncert na kojem je po prvi put nastupio samostanski bend mladih „El Shaddai“ što u prijevodu sa hebrejskog znači „Svemogući Bog“, a gosti su bili članovi Tamburaškog orkestra „Lira“.

Voditelji programa, Sanja Bakula i Darko Trogrlić, pozdravili su sve prisutne u punoj crkvi sv. Ante i ukratko predstavili izvođače koncerta. Bend „El Shaddai“ otvorio je koncert sa istoimenom pjesmom njihovog naziva benda, a zatim su otpjevali još sedam radosnih i slavljeničkih uskrsnih duhovnih šansona. Nakon toga uslijedio je nastup Tamburaškog orkestra na čijem repertoaru su bile kompozicije klasične glazbe i pučkih pjesama u izvedbi solista: Ivana Miloševića, Ane Bošnjak, Katarine Tvrtković i Filipa Milošević.

Nakon koncerta bila je pripremljena zakuska i druženje na kojem je održano i natjecanje za najljepše našarano uskrsno jaje, a nagradu je osvojila Marija Suton.

 

www.svantosarajevo.org

Trenutno se nalazite na: Naslovnica