Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Djeca župe sv. Ane čestitala majkama Majčin dan

E-mail Ispis PDF

Domaljevac - U nedjelju, 14. svibnja 2017. godine u 9:30 sati počelo je u župnoj crkvi svete Ane u Domaljevcu svečano misno slavlje prigodnim programom gdje smo mi, dječaci i djevojčice iz nižih i viših razreda osnovnih i srednjih škola u zajednici Crkve rekli svojim majkama "Hvala za sve!"

Prigodom toga pripremili smo bogati duhovni program. Kroz recitaciju i pjesmu koje smo posvetili našim majkama izrekli smo tako dvije jednostavne riječi koje ponekada znaju u srcu ostati neizrečene a to su dvije riječi "VOLIM TE".

Kao uvod u misno slavlje pročitali smo poticajne misli: Što je Majka? Potom su djeca izrekla prigodne recitacije o majkama. Službu riječi i molitvu vjernika animirali su framaši. Za vrijeme molitvenih zaziva zamolili smo Isusa da blagoslovi naše majke! Nakon pričesti i oglasa ministranti su izrekli danas, Majki svih majki, Mariji i našim zemaljskim majkama, u izbornom recitalu "Hvala vam, mame".

Za vrijeme misnog slavlja svako je dijete poklonilo srdašce majci, sa poticajnim riječima "Draga moja majko, hvala ti!" od autora Smiljana Velebita, u kojem se govori o važnosti majke u obitelji, kao znak ljubavi i zahvalnosti za primljenu ljubav. Prigodna srdašca i pano s poticajnim izrekama izradili su članovi kreativne sekcije naše Frame.

Pjevanje za vrijeme mise animirao je bend Frame "VIS FENIX". Za vrijeme nastupa recitatora svi okupljeni su pljeskom podržali naše recitatore. Potom je program prerastao u pljesak oduševljenja.

Nakon misnog slavlja fra Bono je blagoslovio majke i njihovu djecu.

Ovim prigodnim programom željeli smo mi, framaši, ministranti a i ostala djeca iskazati Božjoj majci i našim majkama sitne znake pažnje, a još više povećati poštovanje prema majci, roditeljima i obiteljskom životu.

Tako se u župi svete Ane u Domaljevcu proslavio Majčin dan.

 

Frama Domaljevac

 

Trenutno se nalazite na: Naslovnica