Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Primanja i obećanja Frame Sarajevo

E-mail Ispis PDF

Sarajevo - Dana 14. svibnja Frama Sarajevo je održala obred primanja i obećanja pod geslom: „Neka se ne uznemiruje srce vaše“. Geslo je izabrano iz Ivanova evanđenja da mlade podsjeti da i u ovom nemirnom svijetu ako u potpunosti sebe stavimo na raspolaganje Kristu imat ćemo mir.

Slavlje je uveličao nacionalni duhovni asistent Frame BiH fra Domagoj Šimić u koncelebraciji fra Josipa Jukića, fra Maria Katušića, fra Želimira Gogića i duhovnog asistenta sarajevske Frame fra Damira Pavića. Fra Domagoj je u svojoj propovijedi uputio poticajne riječi framašima da se u svom životu potpuno pouzdaju u Boga, da Mu vjeruju, jer čak i kada se nađemo u dubokoj magli nepoznanica, Bog za nas ima plan. Obred primanja i obećanja uveličao je bend franjevačkih bogoslova VIS Jukić, te framaši gosti iz Fojnice, Kreševa, Nove Bile i Lepenice.

Sve je na kraju misnog slavlja pozdravila i zahvalila se Doris Trogrlić, sarajevska framašica i nacionalna predsjednica Frame BiH. Da će svoju mladost posvetiti Kristu kroz narednu godinu dana obećalo je 10 framaša, dok je dvoje framaša primljeno u bratstvo Franjevačke mladeži. 12 framaši odvažnih u odluci da im u životu uzor bude serafski otac sv. Franjo. Nakon svete mise uslijedio je igrokaz sarajevskih framaša i druženje uz sviranje Vis Jukića.

 

Frama Sarajevo

Trenutno se nalazite na: Naslovnica