Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Franjevački hod Bosne Srebrene - Poziv

E-mail Ispis PDF

Draga braćo i sestre framaši, dragi duhovni asistenti!

Nakon godine stanke, organiziramo šesti po redu Franjevački hod kroz Bosnu do Asiza koji je ujedno i duhovna obnova za framaše, jer je cilj potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli, 2. kolovoza.

Franjevački hod Frame Bosne Srebrene je prvenstveno hodočašće kojim se želi postići da framaši u zajedništvu uđu u nove dubine franjevaštva, prodube svoj poziv, te obnove vjeru.

Hod će se održati od 25. srpnja do 5. kolovoza 2017. Ovogodišnja ruta kreće iz župe Brestovsko preko Busovače, Nove Bile, Pougarja, Podmilačja i Jajca, pa sve do Asiza.

Program Hoda čini pješačenje, rad u skupinama, molitva, pjesma i slavlje sv. Mise, a smještaj je po obiteljima ili u školskim dvoranama. Po dolasku u Asiz obilaze se sva značajna mjesta vezana uz život našeg serafskog Oca sv. Franje. Na putu ćemo posjetiti i grad Padovu gdje se nalaze svetište sv. Ante i sv. Leopolda.

Na Hodu mogu sudjelovati svi framaši (primljenici i obećanici), s tim da prednost imaju obećanici, uz napomenu mjesnim Vijećima i duhovnim asistentima da svoje framaše šalju na vlastitu odgovornost, te da se nikakvo kršenje pravila ili narušavanje zajedništva neće tolerirati.

Broj framaša je ograničen. Na listi prijave iz svakog bratstva može se prijaviti po pet zainteresiranih framaša, s tim da prva dva na listi idu sigurno na Hod, a ostali (3) kandidati samo ukoliko neka druga bratstva ne prijave svoje članove.

Naime, naša provincija broji preko 30 bratstava Frame i cilj nam je da svako bratstvo ima mogućnost biti zastupljeno na Hodu. Ukoliko neka bratstva ne prijave svoje članove, drugi će imati mogućnost sudjelovanja s više framaša. O tome ćete biti informirani nakon isteka roka prijava. Troškovi sudjelovanja iznose 200 KM.

Prijave za sudjelovanje na VI. Franjevačkom hodu Frame Bosne Srebrene možete izvršiti na službeni mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a traju do 15. lipnja 2017. U prijavi je potrebno dostaviti osnovne podatke framaša: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, broj putovnice, broj mobitela, e-mail i veličinu majice. Hodočasnici u Asiz moraju imati biometrijsku putovnicu Bosne i Hercegovine ili putovnicu Republike Hrvatske, a maloljetnici i pismenu punomoć roditelja ( punomoć na ime: Domagoj Šimić, putovnica br. HRV 093339053). Participaciju treba uplatiti na službeni račun Frame naveden u podnožju ili dostaviti fra Domagoju Šimiću, područnom duhovnom asistentu.

 

Mir i dobro!

Trenutno se nalazite na: Naslovnica