Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Duhovna obnova Frame Domaljevac

E-mail Ispis PDF

Domaljevac - U sklopu programa obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac (1997.-2017.) pod geslom "U znaku križa svetog Damjana", od 31. svibnja do 3. lipnja, u župi sv. Ane u Domaljevcu održana je duhovna obnova za framaše i ministrante, te djecu od 1. do 9. razreda devetogodišnje škole.

Program duhovne obnove započeo je u srijedu, 31. svibnja za vrijeme večernje svete Mise molitvom krunice, litanijama i molitvom Gospi Fatimskoj i posvetom župe Prečistom Srcu Marijinu. Zatim je slijedio duhovni nagovor od molitveno-meditativnih tekstova Blaženoj Djevici Mariji. Poslije svete Mise imali smo blagoslov Križa sv. Damjana. Za vrijeme blagoslova križa zamolili smo Boga da nam dade hrabrosti da s njime prolazimo kroz život.

U četvrtak, 1. lipnja tijekom duhovne obnove prije večernjeg misnog slavlja imali smo pobožnost sv. Franji Asiškom. Program pobožnosti sastojao se od litanija, meditacija i molitava sv. ocu Franji. Poslije svečanog misnog slavlja imali smo molitveno bdijenje pred križem sv. Damjana razmišljajući o znaku križa kao simbolu vjere, molitve i blagoslova. Na koncu slavlja svi prisutni imali su prigodu pristupiti križu i iskazati mu štovanje.

Program duhovne obnove mi, framaši smo nastavili u petak, 2. lipnja obilježavajući Dan ekologije u našoj župi tako što su uređivali crkveni prostor.

Sutradan u subotu, 3. lipnja u sklopu programa duhovne obnove održane su "Treće ministrantske zajedničke igre na otvorenome" na igralištu u župnom dvorištu. Program je započeo molitvom, a potom su se framaši, ministranti i djeca podijeljeni u nekoliko grupa okušali u pet zabavnih igara: Nasipanje vode u bocu - Mokro, mokrije, Sastavljanje slika - mozaik, Fotografska memorija - vježbanje pamćenja, Slijepi miš i Afrički nosač. U sklopu zabavnih igara imali smo i Kviz znanja koji se sastojao od 20 pitanja iz života Crkve i ministrantske službe. Ni ovoga puta nije izostala okrjepa uz sokove, bombone i drugo.

U znak sjećanja na te dane svaki je framaš, ministrant i dijete dobilo Pohvalnicu. Na susretu je sudjelovalo 58 djece, ministranata i framaša. Također, na kraju današnjega dana napravili smo i milenijsku fotografiju koja simbolizira 20 godina Frame Domaljevac i Treće ministrantske igre.

Obnova je završena u nedjelju, 4. lipnja na Radio postaji Orašje na blagdan Duhova kada smo se zahvali na Isusovom daru - Duhu Svetom.

Zahvaljujemo se svima framašima i ministrantima koji su animirali program duhovne obnove povodom 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac.

 

Frama Domaljevac

Trenutno se nalazite na: Naslovnica