Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Proslava sv. Ante na Bistriku

E-mail Ispis PDF

Sarajevo/Bistrik - U povodu proslave svetog Ante u svetištu na Bistriku, organizirana je bila duhovna obnova i trodnevnica od 10. do 11. lipnja koju je predvodio fra Josip Ikić, profesor i odgajatelj sjemeništaraca u Visokom. Teme trodnevnice bile su: „Sv. Anto s Pismom u ruci“, „Sv. Anto s ljiljanom u ruci“ i „Sv. Anto s djetetom Isusom u naručju“.

Svakog dana trodnevnice molila se krunica i molitve sv. Anti uz duhovni nagovor pred početak svete mise. Na koncu misnog slavlja molile su se litanije i častile relikvije sv. Ante. Na uočnicu je bila organizirana bolesnička misa s mogućnošću primanja sakramenta bolesničkog pomazanja. Na duhovnoj obnovi, sva tri dana, pjevao je i svirao samostanski bend mladih „El Shaddai“.

Na sam dan proslave, u utorak, 13. lipnja u svetištu bilo je slavljeno jedanaest svetih misa. Misna slavlja predslavili su: fra Slavko Topić u 6 sati, fra Ivan Šarčević u 7 sati, fra Janko Ćuro u 8 sati, vlč. Josip Vajdner u 9 sati, vlč. Marko Majstorović u 10 sati, fra Danijel Nikolić u 11 sati, fra Marinko Pejić u 13 sati, fra Danijel Rajić u 16 sati, fra Danimir Pezer u 17 sati, uzoriti kardinal Vinko Puljić u 18 sati i fra Joso Oršolić u 20 sati.

Na svečanoj misi u 11 sati pjevao je crkveni zbor svetog Ante, a na misnom slavlju u 18 sati koju je predslavio uzoriti kardinal pjevao je zbor bogoslova franjevačke teologije u Sarajevu. Na tradicionalnoj misi za blagoslov djece i cvijeća u 16 sati, u prepunoj crkvi, pjevao je bend „El Shaddai“. Tijekom cijelog dana na svim misama u svetištu bio je veliki broj vjernika i hodočasnika iz Sarajeva i okolnih mjesta koji su došli sa svojim zavjetima i molitvama Bogu po zagovoru svetog Ante, sveca cijeloga svijeta.

 

www.svantosarajevo.org

Trenutno se nalazite na: Naslovnica