Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Dan Kruha sv. Ante u Wollongongu – Australija

E-mail Ispis PDF

Wollongong - Podružnica Kruha svetog Ante u Australiji u Wollonogngu otvorena je 2015. godine. Otvorio ju je tadašnji ravnatelj KSA fra Stipan Radić koji je te godine boravio u Australiji, a brigu vođenje ove podružnice preuzeo je fra Ivo Tadić tadašnji voditelj hrvatskog katoličkog Centra u ovome malome gradiću smještenom na obalama Tihog oceana sat vremena južno od Sidneya.

Već sljedeće godine ova podružnica je započela sa organiziranjem proslave Dan kruha svetog Ante u mjesecu lipnju svake godine u Wollongongu, a povremeno i u drugim gradovima diljem Australije. Ove godine, dvanaesti po redu u Wollongongu, proslavljen je na Duhove 4. lipnja 2017.

Proslava je započela procesijom u kojoj su sudjelovala djeca folklorne grupe „Zagreb“ obučena u narodnu nošnju. Poslije procesije slavljena je svet misu u crkvi Marije kraljice Hrvata na kojoj su aktivno sudjelovali najmlađi članovi ove zajednice sviranjem, čitanjem i ministriranjem. Poslije svete mise upriličen je humanitarni ručak u crkvenoj dvorani na koji se odazvao veliki broj vjernika. Za vrijeme ručka nastupile su velika i mala grupa hrvatske folklorne skupine „Zagrebe“ i po prvi puta tamburaški sastav ove zajednice. Tamburašima se priključio i poznati harmonikaš iz Sydneyja Denny Herceg pa se uz zvuke harmonike zaigralo i zapjevalo.

Poslije ručka fra Ivo Tadić je projekcijom na velikome ekranu nazočne upoznao o značaju i djelovanju ove karitativno-humanitarne organizacije franjevačke provincije Bosne Srebrene, te ukratko podsjetio što se sve uradilo u proteklih dvanaest godina preko podružnice u Wollongongu. Na koncu se zahvalio svima koji su kroz sve ove godine ustrajno darivali svoje novčane priloge za one najpotrebnije preko KSA, te volonterima i vrijednim domaćicama koji su sve organizirali kao bi ova proslava prošala u najbolje redu. Posebno se zahvalio onima iz zajednice koji već godinama svaki mjesec odvajaju za potrebe rada KSA.

Za ovu prigodu bila je organizirana i bogata tombola. Sav profit od ručka uključujući i donacije pojedinaca iznosio je $7,770.00AUD i ide za potrebe organizacije Kruha sv. Ante.

Neka nas u našem volontiranju, djelima milosrđa i ljubavi, brige za ljude u potrebi, prati i štiti zagovor naše nebeske Majke Blažene Djevice Marije, svetog Franje i svetog Ante, zaštitnika siromaha. Hvala lijepa svima.

 

Mir i Dobro

 

Fra Ivo Tadić

Trenutno se nalazite na: Naslovnica