Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Prijenos fratara – ujaka na fratarsko groblje u Dubravama

E-mail Ispis PDF

Dubrave - Nakon što je tehnički oformljeno Fratarsko groblje na području Franjevačkog samostana Bezgrešnog začeća BDM – Dubrave, stekli su se uvjeti da se prenesu zemni ostaci svih fratara-ujaka koji su ukopani na različitim mjestima-grobljima samostanskog područja i da se podignu dostojanstveni spomenici na grobnim mjestima.

U ponedjeljak, 7. kolovoza 2017. preneseni su zemni ostaci trojice fratara-ujaka: FRA ŠIME ŠIMIĆA, FRA FRANJE FILIPOVIĆA I FRA PETRA ANĐELOVIĆA na novo Fratarsko groblje u Dubravama. Obrede ponovnog ukopa predvodio je Fra Niko Josić, gvardijan uz sudjelovanje nekoliko fratara-ujaka te brojne rodbine koja je ovom prilikom došla. Nakon obreda ukopa slavljena je sveta misa u samostanskoj i župnoj crkvi. Već prije je na novo Fratarsko groblje bio ukopan nedavno preminuli fra Tihomir Sadrić za kojeg smo isto slavili sv. misu.

Pod misom je fra Mihael Anđelović, bogoslov, pročitao nekoliko glavnih crtica iz života prenešenih fratara i time nam vratio u sjećanje na ovu trojicu ujaka. Dvojica od njih (Fra Šimo Šimić i Fra Petar Anđelović) bili su provincijali Bosne Srebrene a Fra Franjo Filipović-Cicko je bio i gvardijan samostana u Dubravama.

Neka Gospodin blago pogleda na ovu četvoricu fratara-ujaka i neka im podijeli svoj mir! Amen!

 

 

 

Fra Niko Josić, gvardijan

Trenutno se nalazite na: Naslovnica