Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Svetkovina svete Klare na Brestovskom

E-mail Ispis PDF

Brestovsko - U petak, 11. kolovoza, na prelijepom brežuljku obasjanom ljetnim suncem na Brestovskom, je proslavljena svetkovina svete Klare, utemeljiteljice reda časnih sestara klarisa te zaštitnice Brestovskog. Svečano misno slavlje je u ozračju punom molitve i zajedništva puka ne samo ove župe, nego i cijele središnje Bosne predslavio mnogopoštovani provincijal Bosne Srebrene Fra Jozo Marinčić uz koncelebraciju brojnih svećenika iz susjednih župa, ali i cijele provincije.

Otac provincijal se u svojoj propovijedi posebno osvrnuo na pojam radosti, potaknuvši okupljeno mnoštvo na obiteljsku molitvu, ali i mlade djevojke na razmišljanje o mogućem opredjeljenju za redovnički život po uzoru na svetu Klaru Asišku. Svetu misu svojim su pjevanjem uzveličala devetnaestorica braće franjevaca Hrvatske, Bosne i Hercegovine koji se pripremaju za polaganje svečanih redovničkih zavjeta. Misi su prisustvovali i franjevački novaci sa svojim meštrom Fra Marinkom Baotićem.

Slavlje i ugodno druženje se poslije nastavilo u samostanskom dvorištu uz ples, pjesmu i igru. Fratri i časne sestre su pak u dvorani za goste, u toplom domu sestara klarisa čestitali sestrama njihovu zaštitnicu. Sestre klarise su kako je to već običaj sve goste srdačno primile i počastile ručkom za vrijeme kojeg je sve prisutne svojim šaljivim dosjetkama nasmijavao uvijek vedri Fra Gabrijel Tomić.

 

 

 

 

Fra Hrvoje Žabić

Fra Patrik Mandić

Trenutno se nalazite na: Naslovnica