Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Uvođenje u službu novog voditelja HKM Krefeld/Mönchengladbach

E-mail Ispis PDF

Krefeld/Njemačka - U nedjelju 3. rujna,pod svečanim euharistijskim slavljem, uveden je u službu novi voditelj HKM za područje Krefelda i Mönchengladbacha, SR Njemačka, fra Ivica Radić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene koja skrbi pastoralno za ovu misiju. U ime naddušebrižničkog ureda za hrvatsku inozemnu pastvu iz Frankfurta, koji reprezentira 89 svećenika koji skrbe za hrvatske vjernike u Njemačkoj, nazočio je preč. Ivica Komadina, predstojnik ureda.

U svojoj propovijedi u Mönchengladbacu i Krefeldu preč. Komadina je istaknuo potrebu da pastiri, svećenici osobito, budu spremni na ustrajno svjedočenje Krista, čija riječ i danas mnogima izgleda skandalozno.

Fra Ivica Radić je dosada bio župni vikar u župi i svetištu sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju. Za bratski suživot i plodonosno pastoralno djelovanje zahvalio se i župnik fra Filip Karadža. Posebna zahvala je izrečena dosadašnjem voditelju misije fra Šimi Grgiću, koji nastavlja svoj pastoralni rad u biskupiji Aachen. Vjernici misije zajedno sa svojim pastoralnim referentom gosp. Jozom Perletom radosno su pozdravili novog svećenika fra Ivicu Radica. Fra Ivica je uzvratio spremnošću surađivati sa svima noseći glavnu pastoralnu odgovornost u predvođenju ove zajednice koja se povećala novim prilivom Hrvata katolika iz Republike Hrvatske i BiH.

 

Fra Filip Karadža

Trenutno se nalazite na: Naslovnica